Det är vanligt att man utför olika skönhetsoperationer utomlands. Skribenter talar till och med om plastikturismen som faktor för utlandsresor. Utomlands lockar inte sällan avancerade skönhetsoperationer till betydligt billigare priser, än vad motsvarande operation skulle kosta i Sverige. Vi väl ändå höja en varning för den här typen av resor.

Välgjorda hemsidor övertygar

Ofta är det via en hemsida som kunden lärt känna den klinik utomlands som utför skönhetsoperationen. Men kom ihåg att på webben kan man skriva vad som helst. En klinik gör bäst i att lägga ut vackra bilder och lyckade resultat. Det finns ingen ekonomisk vinst i att berätta om misslyckanden, brister eller klagomål. Hon svenska skönhetskliniker är det enklare att ta reda på fakta.

Man kan besöka kliniken eller ganska enkelt söka fram diskussioner i olika forum online. Man kan då läsa igenom diskussioner och åsikter kring aktuella läkare, övriga personal samt om själva behandlingen och dess utförande. När information hittas på det egna språket blir det lättare att förstå så väl positiv respons som kritik, och man kan enklare sätta sig in i såväl förberedelser som vanliga biverkningar.

Behåll kontakten med kliniken

Även om kliniken utomlands är välrenommerad och seriös kan det vara svårt att hålla kontakten efter behandlingen. Kanske uppstår något som gör att man önskar ett återbesök, en korrigering eller en konsultation. Risken är större att man drar sig för att resa tillbaka till kliniken om den ligger i ett annat land.
Vanliga skönhetsoperationer för män

Bland män dominerar framförallt två olika sorters skönhetsoperationer. Den första berör olika reduceringsmetoder av fett, så som fettsugning av mage eller bröstförminskning. Den andra berör metoder för hårtransplantation. Genom att transplantera hår från ett hårtätt område på bakhuvudet, till ett område där håret växer glesare, så återskapas ett naturligt och växande hårsvall.