färjebiljett sveaborg

Köp färjebiljetter till färjan över till Sveaborg – En av världens största havsfästningar. Biljetter gäller tur och retur

  • Finns med på Unescos världsarv
  • Kan även bokas med guidad visning på plats
  • Gratis avbokning upp till 24 h innan

Färjetur till Sveaborg

Sveaborg, även känd som Suomenlinna på finska, är en av Helsingfors mest framstående historiska platser. Belägen på en grupp av öar strax utanför stadens kust, erbjuder denna UNESCO-världsarvslista en inblick i regionens militära och maritima historia.

Färjans roll i upplevelsen

Att ta färjan till Sveaborg är en del av upplevelsen. Resan över vattnet ger besökarna en chans att se Helsingfors från ett nytt perspektiv, med panoramavyer över staden och dess kustlinje. Färjeturen till Sveaborg tar bara cirka 15 minuter.

båt till sveaborg

Vad väntar på Sveaborg?

När man anländer till Sveaborg möts man av en fästning som har spelat en central roll i regionens historia. Ursprungligen byggd av svenskarna på 1700-talet, har Sveaborg sett många skiften i makten, från svenska till ryska och slutligen finska händer. Sveaborg består av flera bastioner, murar, kanoner och historiska byggnader. Besökare kan vandra längs de gamla murarna, utforska tunnlarna och besöka museerna för att lära sig mer om fästningens historia.

Praktisk information 

För de som planerar att besöka Sveaborg:

  • Avgångsplats: Färjorna till Sveaborg avgår regelbundet från hamnen – Se info nedan.
  • Biljetter: Biljetter kan köpas i online eller direkt vid färjeterminalen

Hitta till färjan

Ta dig till Lyypekinlaituri-piren bredvid den gamla saluhallen på torget i Helsingfors. Leta efter skyltarna “Frs Finland” och hitta piren “Suomenlinna”. Ställ dig i den prioriterade kön om du köpt biljetter i förväg.

Läs mer eller boka