Sea Life Helsingfors  är ett populärt akvarium som erbjuder besökare en unik inblick i undervattensvärldens mångfald och skönhet. Beställ biljetter i förväg – fri avbokning upp till 24 timmar innan. Detta akvarium är inte bara en turistattraktion utan också en viktig institution för utbildning och bevarande av marint liv.

  • Uppskattat av hela familjen
  • Interaktiva upplevelser
  • Kom havslivet riktigt nära

 

Attraktioner och utställningar

Sea Life Helsingfors är känt för sina omfattande utställningar som visar olika marina ekosystem från hela världen. Besökare kan utforska de tropiska haven, nordiska vattnen och många andra unika miljöer. Akvariets tunnlar ger en känsla av att vara omgiven av vatten  och verkligen komma nära fiskar och andra djur som rör sig ovanför, eller bredvid, besökarna. I de tropiska utställningarna kan besökare förundras över färgglada korallrev, inklusive exotiska fiskar, sjöstjärnor och sjöanemoner.

Den nordiska sektionen ger en sällsynt inblick i livet under ytan i de kallare vattnen nära Finland. Här kan besökare se arter som är anpassade till de kyliga förhållandena, som torsk, sill och olika arter av plattfisk. Denna del av Sea Life betonar regionens marina arv.

Bevarande och utbildning

Sea Life Helsingfors är djupt engagerat i bevarandeinsatser och utbildning om marint liv. Akvariet deltar i flera internationella program för att skydda hotade arter och deras livsmiljöer. Genom interaktiva utställningar och utbildningsprogram strävar Sea Life efter att öka medvetenheten och inspirera besökare av alla åldrar till att agera för att skydda världens hav.

Interaktiva program

För att engagera yngre besökare erbjuder Sea Life en rad interaktiva upplevelser, inklusive beröringsbassänger där barn och vuxna kan känna på vissa marina arter.

Inför besöket

Hitta hit: Sea Life visas på Google Maps nedan. Använd kartan för att få en vägbeskrivning via bil eller kommunaltrafik.

Biljetter: Biljetter kan bokas via widgeten ovan. Förköpsbiljetter som kan avbokas, utan kostnad, upp till 24 timmar innan besöket.