färjebiljett sveaborg

Köp biljett till Sveaborg – med guidad visning på plats. Ett historiskt intressant turistmål i Helsingfors.

  • Finns med på Unescos världsarv
  • Båtbiljett + Guidad visning
  • Gratis avbokning upp till 24 h innan

Färjebiljett och guidad tur

Sveaborg, eller Suomenlinna som det kallas på finska, är en av Helsingfors mest besökta turistattraktioner. Denna UNESCO-listade fästning erbjuder en fascinerande inblick i regionens historia. Med Sveaborgsfärjan får besökare inte bara en resa till denna historiska ö, utan också en guidad tur som belyser dess betydelse.

båt till sveaborg

Innan man når fästningen ger färjeresan en försmak av vad som komma skall. Den passerande skärgården och fästningens imponerande silhuett skapar en atmosfär av förväntan. Väl framme på Sveaborg möts besökarna av en kunnig guide som tar dem med på en resa genom tid och rum.

Under den guidade turen får besökarna utforska fästningens olika delar, från dess bastioner och murar till dess tunnlar och kasematter. Guiden delar med sig av intressanta historiska anekdoter, berättelser och fakta som ger en djupare förståelse för platsens betydelse i regionens historia.

Praktisk information

  • Avgångsplats: Färjorna till Sveaborg avgår regelbundet – se mer info längre ner
  • Varaktighet: Den guidade turen tar cirka 1 timme
  • Språk: Guiden talar engelska, samt finska
  • Biljetter: Biljetter kan köpas i förväg online eller direkt vid färjeterminalen.

Gå till Gamla Saluhallen på Helsingfors salutorg. Sök därefter skyltar med texten “FRS FINLAND” som guidar ut på Soumenlinna-piren. Ta färjan mot Soumenlinna. Väl på ön går du upp till Sveaborgscentret där museet finns. Guidade turer startar 10:30 samt 14:00. Avvikande tider kan förekomma men guidade visningarna brukar anpassas efter färjans tider.