Delta i en halvdags guidad tur i en av Finlands främsta naturattraktioner – Noux Nationalpark. Turen genomförs i grupp och leds av en professionell biolog / naturforskare.

  • Upplev en av Finlands främsta naturattraktioner
  • Ta ett dopp i någon av sjöarna som passeras
  • Utförs i mindre grupper
Läs mer / Beställ biljetter

Mer om turen

Delta i en halvdags vandringstur som startar från Helsingfors och tar deltagarna med till Noux Nationalpark. Från mötesplatsen i centrum reser gruppen, tillsammans med guiden, med pendeltåg ut till Esbos centrum. Därifrån tar sig sällskapet med lokalbuss till parkens entré och hela resan tar ca 1,5 h.

Väl på plats i parken, som är rankad som en av Finlands 10 främsta naturattraktioner, guidas sällskapet i den natursköna blandskogen. Längs vägen passeras många skogssjöar och här är det fritt fram att hoppa i och svalka av sig för den som känner för det.

nationalpark

Med lite tur finns chansen att skymta någon av skogens sällsynta djur – till exempel en flygekorre, som dessutom är nationalparkens symbol.

Upplevelsen varar i ca 5 timmar och utförs i mindre grupper om max 8 personer.

Bra att veta

  • Mötesplats – Järnvägstorget vid Aleksis Kivis staty, Helsingfors
  • Tidsåtgång – Ca 5 timmar
  • Klädsel – Kläder efter väder och fotriktiga skor rekommenderas
  • Biljetter till kollektivtrafiken ingår inte

Bokas online

Havdagsturen till Noux Nationalpark kan bokas online. Vid onlinebokning ges förmåner så som gratis avbokning upp till 24 timmar innan upplevelsen, samt möjlighet till flexibla betalningsalternativ.

Läs mer / Beställ biljetter

FAQ

Har vandringsturen någon åldersgräns?

Nej, vandringsturen har ingen åldersgräns men en förutsättning för att kunna delta är givetvis att orka och klara av att ta sig fram i terrängen. Barn under 16 år som deltar tillsammans med minst en vuxen får följa med gratis.

Hur mycket kostar biljetterna till kollektivtrafiken?

Biljetter för att resa med kollektivtrafiken mellan Helsingfors och nationalparken kostar ca 11 €, tur och retur.

Ingår någon mat i upplevelsen?

Nej, mat ingår inte.