Följ med på en guidad stadsvandring i Helsingfors och lär mer om stadens historia. Turen genomförs i mindre grupp och varar i ca 2,5 timmar.

  • Lär mer om Helsingfors historia i 2,5 timme
  • Se historiska monument
  • Leds av en lokal, engelsktalande guide
  • Boka online – Fri avbokning 24 timmar innan

564 SEK

Beställ biljett

Mer om stadsvandringen

Delta i en guidad stadsvandring i Helsingfors och lär mer om stadens fascinerande historia. Den lokala och engelsktalande guiden tar med gruppen på en intressant runda och berättar bland annat om vilken inverkan andra världskriget hade på staden.

guidad stadsvandring helsingfors

Platser som senatstorget och den lutherska katedralen passeras, likväl som modernare inslag i form av Helsingfors universitet och det enorma centralbiblioteket Oodi med sin unika arkitektur.

På salutorget finns massor av matvaror att handla och på Market Square får deltagarna lära sig mer om finsk gastronomi. Här delar guiden med sig av sina bästa tips för den som vill äta och dricka gott under sin vistelse i den finska huvudstaden.

Turen passerar även en rad olika statyer, till exempel Havis Amanda och Tre smeder, varav den sistnämnda skadades under andra världskriget. Innan turen avslutas finns möjlighet att ta en rundtur inne i biblioteket Ooni – ett måste för den som är intresserad av arkitektur.

Stadsvandringen utförs i mindre grupper om max 8 deltagare per gång.

Bra att känna till

  • Mötesplats – Turen startar i mitten av senatskorget, vid Alexander II:s staty. Guiden håller en blå skylt med texten ”Helsinki Walking Tour”
  • Tidsåtgång – Ca 2,5 h
  • Klädsel – Kläder efter väder och sköna skor rekommenderas
  • Åldersgräns – Upplevelsen har ingen åldersgräns

Boka upplevelsen online

Den guidade stadsvandringen kan bokas online – då med gratis avbokning upp till 24 timmar innan utsatt tid. Vid bokning online ges även möjlighet till flexibla betalningsalternativ.

Beställ biljett

Kan vem som helst delta i den guidade turen?

Ja, turen passar för dom flesta. En förutsättning är dock att orka promenera under dom dryga 2,5 timmar som den pågår.

Ingår inträden vid några av dom sevärdheter som passeras?

Nej, inträden ingår inte.

Kan turen ställas in om det är dåligt väder?

Nej, den guidade turen ställs vanligen inte in på grund av dåligt väder. Se till att ha med lämpliga kläder och ett paraply eller regnponcho om så behövs.