designbutiker

Helsingfors är känt för sin unika design och kreativitet. Staden erbjuder en mängd designbutiker som lockar både lokalbefolkningen och turister. Här är en guide till några av de mest framstående platserna.

Design District

Design District är hjärtat av Helsingfors designvärld. Det är ett område som består av över 200 företag, inklusive butiker, gallerier, museer och restauranger. Här kan du utforska allt från traditionell finsk design till internationella märken.

Lokal Design

För de som är intresserade av lokal design är butiker som Lokal och World of TRE utmärkta platser att besöka. Lokal är känt för sina unika konstverk och hantverk, medan World of TRE erbjuder en blandning av finsk och internationell design.

Klassiska Märken

För de som föredrar mer etablerade märken finns det butiker som Artek och Marimekko. Artek är känt för sina tidlösa möbler och inredningsdetaljer, medan Marimekko är berömt för sina färgstarka textilier och mönster.

Tori Quarters

Tori Quarters är ett annat område som är känt för sin design. Det är en del av stadens historiska centrum och erbjuder en blandning av gammalt och nytt. Här finns butiker som My o My och Papershop, som erbjuder allt från trendiga accessoarer till exklusiva pappersprodukter.

Hantverk och Antikviteter

För de som är intresserade av hantverk och antikviteter finns det flera butiker som specialiserar sig på dessa områden. Fasaani Antik erbjuder en mängd antika möbler och konstverk, medan Lokal+ är en plats för hantverkare att visa och sälja sina produkter