I vår tids globaliserade samhälle blir det allt mer och mer vanligt att kärlek hittas över landsgränserna. Att dejta någon från utlandet kan dock skilja sig en del från att börja träffa grannen. Att hitta kärleken utomlands är idag inget speciellt ovanligt då vi blir allt mer globala och uppkopplade via internet, och vi söker kärleken via dejtingsidor på nätet i allt högre och ökande grad. Nedan följer några saker man bör ha i åtanke när man dejtar någon utrikes via nätet.

Bryt språkbarriären

Det första du bör vara beredd på när du dejtar någon utrikes via nätet är språkbarriären. Om den du dejtar inte kan svenska eller något annat skandinaviskt språk, kan det bli svårt att kommunicera om ni inte båda delar något annat språk – till exempel engelska.
Språkbarriären kan vara svår att ta sig förbi och den kräver att ni båda har tålamod samt att ni är beredda på missförstånd och att konversationen kanske inte alltid flyter på naturligt.

Kulturskillnader

I Sverige kanske det första vissa tänker på är att bjuda dejten på fika. Du bör dock ha i åtanke att en fika kanske är ett onaturligt sätt att träffa en dejt på i vissa delar världen. I några länder kanske det är absolut vanligast att man bjuder på en fin middag istället.
När ni dejtar via nätet är just det här inget problem, men ska ni träffas kan kulturskillnaderna märkas tydligare än i chatten. Kulturskillnader i sig är inget oöverkomligt hinder – det kan till och med vara spännande och kanske till och med en bra isbrytare när skillnaderna uppstår. Dock kan det, precis som med språkbarriären, kräva en del tålamod och öppenhet för missförstånd och kulturkrockar.

Tålamod

Det är inte helt lätt att få något förhållande att fungera. Dejtar man någon utrikes via nätet kan det kräva en ännu mer jobb. Framför allt krävs det tålamod och öppenhet som nämnt tidigare i texten.
Dock kan det också vara mycket belönande att träffa någon från utlandet. På så vis kan man få en god inblick i en ny kultur, samt att man inte behöver begränsa sitt dejtande till ett särskilt geografiskt område. Ett mycket större urval helt enkelt.